Člani osvojili naslov pokalnih prvakov 2017/2018

Člani osvojili naslov pokalnih prvakov 2017/2018
17 Dec 17 andrazadmin

Včeraj se je na kopališču Kodeljevo v Ljubljani odvijalo finale slovenskega pokalnega prvenstva v vaterpolu.
V finalu sta tako pred nabito polnimi tribunami nastopali visoko motivirani ekipi – domača Ljubljana Slovan in gostujoči Triglav Kranj.
Image may contain: 4 people, people smiling

To je bilo že četrto zaporedno finale obeh ekip, prvo je bilo v sezoni 2014/2015, ko so naslov pokalnih prvakov osvojili Triglavani, v naslednjih dveh sezonah pa, tokrat domači vaterpolisti, VK Ljubljana Slovan.
Naši vaterpolisti so lovili tretjo zaporedno finalno zmago in s tem tretji zaporedni naslov pokalnih prvakov Slovenije, gostje iz Kranja pa so na tekmo prišli s ciljem, da ustavijo naš zaenkrat neprekinjen niz osvajanja lovorik.

Postavi obeh ekip sta bili sledeči:
VK Ljubljana Slovan: 1 Gašper Žurbi, 2 Kristijan Novak, 3 Andraž Verač, 4 Miha Petrovčič, 5 Sebastijan Novak, 6 Tilen Leskovec, 7 Miha Fakin, 8 Jon Šinkovec, 9 Grega Merlak, 10 Alishan Salihi, 11 Martin Puš, 12 Martin Stele, 13 Alen Koso.

AVK Triglav Kranj: 1 Jure Beton, 2 Benjamin Popovič, 3 Andraž Pušavec, 4 Matic Rahne, 5 Urban Verbič, 6 Dejan Gostić, 7 Jaka Mikoletič, 8 Marko Gostić, 9 Andraž Smolej, 10 Jan Justin, 11 Aljaž Troppan, 12 Rok Resnik.

Tekma se je pričela ob 18:00 uri.

Domači vaterpolisti so v tekmo vstopili odločno, osvojili prvo žogo, za katero je plaval kapetan Martin Puš, nato pa že po odličnem prvem napadu povedli po prav tako odličnem golu prvega centra Jona Šinkovca z 1:0.
V nadaljevanju četrtine so imeli naši vaterpolisti nekaj smole, saj žoga ni želela v gol, kar pa so pridno izkoristili Triglavani in po golih Troppana in Popoviča, najprej izenačili, nato pa še povedli z 2:1.
Za konec izjemno gledljive prve četrtine je poskrbel domači kapetan, ki je 43 sekund pred koncem zadel za izenačenje na 2:2.

Vaterpolisti obeh ekip so tudi v drugi četrtini pokazali, da se tekma ne bo odločila v prid ene ali druge ekipe kar tako.
Najprej je za prvo žogo zopet uspešno plaval domači kapetan Puš, nato je odlično odreagiral tudi novinec v letošnji članski ekipi Ljubljane, Sebastijan Novak, ki je odlično “obrnil” Roka Resnika, vrnil žogo kapetanu, nato pa je nekaj sekund kasneje s pravo “bombo” presenetil Andraž Verač in po podaji kapetana popeljal domačo ekipo v vodstvo s 3:2.
V tej četrtini, polni priložnosti na obeh straneh, smo več ali manj spremljali izjemen prikaz odlične defenzivne igre obeh ekip.
Pred koncem smo videli še dva zadetka, po enega na vsaki strani, in sicer  je najprej za vodstvo domačih s 4:2 poskrbel Miha Fakin, končni rezultat polčasa pa je postavil Marko Gostić, ki je znižal vodstvo domačih na 4:3.

Tretjo četrtino so veliko bolje začeli domačini, ki so od začetka do konca četrtine narekovali tempo igre. Ponovno se je v plavanju za žogo izkazal domači kapetan, ki je skozi celotno tekmo kazal elemente pravega voditelja. Ni trajalo dolgo, da je Ljubljana upravičila svoj pritisk na nasprotnikova vrata, saj so v drugi minuti povišali vodstvo na 5:3 po lepem golu Mihe Fakina. Minuto in pol za tem, je v polno zadel tudi Martin Puš in prednost povišal na 6:3.
Zopet je sledila odlična defenzivna igra obeh ekip, kar pa so na srečo prekinili prav naši varovanci, ki so malo manj kot minuto in pol pred koncem četrtine, prek Martina Puša povišali vodstvo na 7:3.
Slednji je kmalu zatem, v zadnjem napadu četrtine, eno sekundo pred koncem, z izjemnim strelom s skoraj polovice igrišča presenetil gostujočega vratarja in poskrbel za gol tekme ter veliko navdušenje publike in postavil končni rezutlat četrtine 8:3 v prid domače ekipe.

Po krajšem predahu se je začela še zadnja četrtina tekme, ki so jo kot vsako četrtino, bolje začeli Ljubljančani, zopet pa se je izkazal domači kapetan, s številko 11, Martin Puš, ki je tako dosegel lep uspeh – osvojil je vse štiri začetne žoge.
Domači so piko na i včerajšnji predstavi postavili 5 minut in 45 sekund pred koncem tekme, ko je še drugič v polno zadel Andraž Verač in povišal vodstvo na 9:3.
Gostje iz Kranja niso ostali dolžni in do konca tekme še pokazali zobe ter dvakrat tudi zadeli v polno, obakrat se je izkazal Benjamin Popovič in tako tudi postavil končni rezultat tekme 9:5.

Vaterpolisti VK Ljubljana Slovan so tako še tretjič v zadnjih štirih finalih premagali kranjski Triglav in zasluženo osvojili naslov slovenskih pokalnih prvakov v sezoni 2017/2018.

Končni rezultat tekme:
VK Ljubljana Slovan 9:5 AVK Triglav Kranj (2:2, 2:1, 4:0, 1:2)
Strelci za Ljubljano: Puš 4, Fakin 2, Verač 2, Šinkovec 1.
Strelci za Triglav: Popovič 3, Gostić 1, Troppan 1
No automatic alt text available.

Zahvale gredo izjemni publiki, ki nas je podpirala skozi celotno tekmo, ter seveda Mestni občini Ljubljana za vso podporo.

#zaLjubljano