Dohodnina

1% DOHODNINE

Društvo Vaterpolo klub Ljubljana Slovan je pridobilo status društva v javnem interesu, kar pomeni, da lahko skoraj samo s svojim podpisom prispevaš k pridobivanju sredstev za izvedbo klubskih programov. Vsak zaposleni v Sloveniji lahko namreč za 0,5 % svoje dohodnine sam določi kam jih bo država usmerila, v društvu pa bomo zbrana sredstva tako kot do sedaj namenili za izvedbo vseh tekmovalnih programov, treningov za mlade ter druge aktivnosti. In še po domače – ali ti dohodnino vzame država ali pa jo nameniš nam!

Svoj 1% lahko preprosto prispevaš z izpolnitvijo obrazca, v katerega morate poleg svojega naslova navesti še davčno številko in podatek o svoji davčni izpostavi. Obrazec si torej lahko natisneš (povezava do dokumenta PDF), ga ustrezno izpolniš (naše podatke najdeš tule) in ga po pošti pošlješ na svojo davčno upravo (naslovi davčnih izpostav).
V kolikor pa imaš svoj elektronski certifikat (NLB, Sigen, ipd.) pa lahko to storiš tudi preko spleta na e-davkih. Po prijavi v sistem, greš na oddajo novega dokumenta in izbereš obrazec Doh-Don. Tega izpolniš z enakimi podatki ko navedeno zgoraj. V obeh primerih je potrebno za tekoče leto oddati obrazec do 31.12.

Ne pozabi – vsak prispevek in vsak evro šteje! Za našo prihodnost!

Če imaš težave pri izpolnjevanju obrazca, nam lahko pišeš na naš naslov.

 

Za dodatne informacije glede dohodnine nas lahko pokličete na 041 453 991