MLADINCI ZAČENJAJO DRŽAVNO PRVENSTVO – U19

MLADINCI ZAČENJAJO DRŽAVNO PRVENSTVO – U19
20 Jan 23 Andraz Zurman

Državno prvenstvo so začele vse selekcije razen mladinske. V soboto bodo tudi oni začeli nabirati točke v državnem prvenstvu. Prvi U19 turnir državnega prvenstva se bo igral v Kopru. Naši zmaji imajo na sporedu dve tekmi. Prvo tekmo igrajo proti kamničanom Calcit Water Polo.

Cilj v U19 je da pridemo na vrh lige. Fantje trenirajo skupaj s člansko ekipo. Nekaj igralcev je rednih v 1. članski ekipi in imajo izkušnje z igranjem v članskem prvenstvu ter AWL. Dodano je nekaj fantov iz mlajših selekcij, vsi skupaj tvorijo homogeno celoto. V tem tednu so fantje pridno trenirali in pripravljali na začetek mladinske lige. Kamničane bomo probali z veliko plavanja utruditi ter z trdno obrambo in hitrimi protinapadi priti do lahkih zadetkov.

je povedal trener mladincev Jure Škof.

Drugo tekmo v Kopru fantje igrajo proti AVK Triglav Kranj.

Lani smo v finali izgubili po izvajanju 5-metrovk. Kranjčane poznamo dobro, vemo kje so najbolj nevarni in jih bomo tam poskušali ustaviti. Dobra taktika in obramba bosta ključni na tekmi. V napadu moramo s hitro igro priti do priložnosti katere moramo izkoristiti.

je še dodal Jure Škof.

 

Spored tekem v soboto 21.1.2023 v Kopru:

10.20 VK LJUBLJANA SLOVAN – Calcit Water Polo

13.00 AVK Triglav Kranj – VK LJUBLJANA SLOVAN

 

Srečno zmaji!