NE DAMO PRVEGA MESTA

NE DAMO PRVEGA MESTA
11 Dec 22 Andraz Zurman

Zmaji so na 3. turnirju Alpe Waterpolo Lige zabeležili novi zmagi. Premagali smo ekipi Pallanuoto Trieste in ASV Wien.

Na prvi tekmi so zmaji že na začetku napovedali, da gredo na zmago saj so po prvih treh minutah vodili s 4:1. Nadaljevanje tekme je bilo v znamenju odlične igre zmajev. Na koncu 3. četrtine je na semoforju pisalo 13:4 za naše. V zadnji četrtini so zmaji nekoliko popustili in dovolili nasprotniku 4 zaporedne zadetke. Kljub temu so se zbrali in tekmo mirno pripeljali h koncu. Najboljši strelec na prvi tekmi je bil s 6 zadetki Vukašin Stefanović.

Spodaj si poglejte izjavi naših odličnih vratarjev Roka Lazića in Petra Kirasića.

Pallanuoto Trieste – VK Ljubljana Slovan 9:16 (2:6, 1:3, 1:4, 5:3)

Stefanović 6, Cuomo 3, Bernard Čanč in Žiberna 2, Potočnik, Puš in Kirasić 1

Nedeljska, prva tekma drugega dne turnirja proti ASV iz Dunaja se ni začela po pričakovanjih. Prva četrtina srečanja je potekala v spoznavanju nasprotnika in izmenjavi rezultata. V drugi in tretji četrtini so se zmaji zbrali in odigrali bolje. V zadnji četrtini pa so držali rezultat v svojih vajetih in tekmo mirno pripeljali h koncu. Na poziciji centra je bil za nasprotnike nerešljiva uganka naš Matija Bernard Čanč, ki je dosegel 5 zadetkov. Vse pohvale našim zmajem za borbeno igro.

VK Ljubljana Slovan – ASV Wien 15:10 (3:2, 5:2, 4:2, 3:4)

Bernard Čanč 5, Žiberna in Cuomo 3, Puš in Stefanović 2

Po drugi tekmi nam je nekaj besed namenil Vukašin Stefanović…spodaj v videu.

Po treh turnirjih AWL so zmaji še vedno na 1. mestu lestvice.

Na koncu pa smo se podružili še v Konobi Cuomo našega Igorja, kjer nam je njegova družina pripravila izvrstno kosilo. Hvala družina Cuomo!