U15 POKALNI PRVAKI, ČLANI ŽAL NISO USPELI…

U15 POKALNI PRVAKI, ČLANI ŽAL NISO USPELI…
18 Dec 22 Andraz Zurman

Polovičen izkupiček zmajev v pokalnem tekmovanju. Fantje U15 osvojili pokal, člani premalo zbrani v ključnih trenutkih.

Včeraj je bil pravi vaterpolo spektakel na našem bazenu, kjer so se odigrali zaključni boji v pokalnem tekmovanju za kategorijo U15 in finalna tekma članov. Začnimo pri članih…

Zmaji so se po pričakovanjih tudi letos pomerili v finalu s kranjčani. Do sedaj še dve neporaženi ekipi v AWL tekmovanju sta prikazali izjemno borbeno igro. Po dveh četrtinah so naši zmaji vodili 6:4. Triglavani so v 3. četrtini po dveh minutah igre prišli do izenačenja 6:6, nato so zmaji po zadetku Cuoma povedli 7:6. Vendar so gostje hitro izenačili na 7:7 ter tako postavili rezultat po 3. četrtinah. Zadnja četrtina je minila v znamenju gostov in padcu v igri naših zmajev. S tremi zaporednimi goli so gostje povedli 7:10 in praktično je bila tekma že odločena. Z dvema zadetkoma je poraz ublažil Matija Bernard Čanč in postavil končni rezultat 9:10.

Če ne zadaneš dobiš. Ravno to se nam je zgodilo. Ne želim s prstom kazati na igralce, vendar nismo zadeli, ko bi morali. Če bi pobegnili na tri zadetke prednosti verjamem, da bi se tekma drugače končala. Napredek v igri v primerjavi z lansko sezono je viden, vendar danes nismo naredili tistega, kar bi morali. Kranjčanom čestitam za novo lovoriko, mi pa lahko samo žalujemo, ker nismo izkoristili svojih priložnosti. Sodelovali smo v dobri vaterpolski tekmi, ki se žal ni končala v našo korist. Hvala gledalcem, ki so nas prišli podpret.

je po koncu finala povedal trener Jure Škof.

VK Ljubljana Slovan – AVK Triglav 9:10 (3:2, 3:2, 1:3, 2:3)

Cuomo 3, Čanč in Stefanović 2, Potočnik in Čarni 1

Bolj razpoloženi pa so danes sigurno naši zmaji U15, ki so se veselili pokalne lovorike.

Najprej so dopoldan odigrali polfinalno tekmo proti PD Maribor in zmagali z rezultatom 31:1. Tekma je bila odločena v 1. četrtini, ki so jo zmaji dobili 11:0. V nadaljevanju tekme je trener Nikola Hajdin spočil ključne igralce ter priložnost za dokazovanje dal mlajšim igralcem, ki so jo dobro izkoristili in dokazali, da klub lahko nanje v prihodnosti resno računa.

PD Maribor – VK Ljubljana Slovan  1:31 (0:11, 1:7, 0:8, 0:5)

Lipnik 9, Petrović 5, Živković 4, Belić in Fajon 3, Kapić in Cvijanović 2, Pollak, Babarović in Kirasić 1

V finalu pa smo se pomerili z AVK Triglav Kranj. Gledali smo pravi derbi. Napeta tekma skozi celotno srečanje, lahko rečemo prava “moška” igra. Tekma preobratov. Gostje so v 1. četrtini povedli 0:2, vendar ne za dolgo saj so zmaji z dvema zadetkoma Marcela Lipnika izenačili na 2:2. Gostje pa so vendarle na koncu prišli do vodstva 2:3.

V 2. četrtini smo bili priča lepih zadetkov Roka Kirasića, ki je nasprotnikovo mrežo dvakrat zatresel s t.i. “šraubo”. Na koncu 2. četrtine je na semaforju kazalo 4:3 v korist zmajev.

V nadaljevanju srečanja so kranjčani s tremi zaporednimi zadetki povedli 4:6. Za ravnotežje v igri pa je poskrbel Marcel Lipnik in z dvema zadetkoma izenačil na 6:6.

Zadnjo četrtino so odločneje začeli triglavani in povedli z dvema zadetkoma prednosti 6:8. Vajeti v svoje roke je kot pravi kapetan svoje ekipe prevzel Marcel Lipnik in z dvema goloma izenačil na 8:8. Kot se spodobi za takšno tekmo nas je čakala napeta končnica tekme. Po prekršku, 12 sekund pred koncem tekme je žogo prijel Rok Kirasić in vrgel proti vratom nasprotnika…..GOOOOOOOOOL!  In veselje se je lahko začelo…

VK Ljubljana Slovan – AVK Triglav  9:8 (2:3, 2:0, 2:3, 3:2)

Lipnik 6, Kirasić 3

ČESTITKE ZMAJEM U15 ZA OSVOJENO POKALNO LOVORIKO !

Pokalno lovoriko so osvojili: Marcel Lipnik (2008), Rok Kirasić (2008), Luka Špernjak (2008), Luka Štajner (2008), Luka Živković (2008), Mai Kapić (2009), Vuk Petrović (2010), Klemen Čerin (2010), Jakob Pollak (2010), Fran Babarović (2010), Bor Fajon (2012), Jaka Belić (2012) in Uroš Cvijanović (2012), trener: Nikola Hajdin

V oklepaju je letnik rojstva igralca.